LED verlichting

Verlichting is maatwerk en iedere situatie is uniek. Wij kunnen voor u kosteloos een verlichtingsscan uitvoeren zodat u een nauwkeurig beeld krijgt wat u kunt besparen op uw huidige verlichting.
U kunt telefonisch of per email contact opnemen voor een afspraak. We zullen dan een inventarisatie doen van uw locatie. U ontvangt vervolgens per email een voorstel. In ons voorstel zijn uw huidige verbruik, CO2 uitstoot en kosten opgenomen en afgezet tegen uw toekomstige verbruik, CO2 uitstoot en kosten.

 

Informatie over LED

LED verlichting wordt steeds vaker aangeboden als vervanging voor gloeilampen, hallogeen of TL-lampen. Waar vroeger LED’s werden gebruikt voor statusverlichting in apparaten probeert men deze techniek nu aan te passen voor vervanging van werkverlichting. Wat is LED precies en wat zijn de uitdagingen om deze techniek toe te passen om hogere lichtopbrengst te genereren?

De LED markt is heftig in beweging omdat men deze technologie als het licht van de toekomst ziet. Sun-Light Energy houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Het licht van de LED komt uit een beperkt oppervlak. Het licht is met een lensje gemakkelijk te bundelen tot een gerichte straal. Hierdoor is een LED slecht geschikt voor vervanging van lampen die het licht in meerdere richtingen uitstralen zoals een TL LAMP of een gloeilamp. LED vervangers voor TL verlichting worden gemaakt door vele LED’s naast elkaar te plaatsen om zo meer licht te kunnen produceren.

De uitdaging is om een LED te maken met een hoger vermogen en waarbij de lichtkleurstabiel kan worden geproduceerd. De kleur van een LED wordt bepaald door de materialen waaruit de LED is opgebouwd. Ook zijn meerkleuren LED’s verkrijgbaar. Dit zijn vaak twee of meer geïntegreerde LED’s.

LED’s werken bij een lage spanning (tussen de 2 en 5 Volt) waardoor ze afzonderlijk niet zo heel veel licht geven. Doordat men een steeds hogere lichtopbrengst probeert te creëren moet de LED gekoeld worden omdat niet alle energie in licht wordt omgezet. Dit is een van de uitdagingen bij het produceren van LED verlichting.

De LED lamp heeft een veel langere levensduur (100.000 uur) dan een spaarlamp (10.000 uur) of gloeilamp (1.000 uur). Voorlopig hebben witte LED’s een kortere verwachte levensduur (zo’n tussen de 5.000 (!) en 50.000 uur). Andere kleuren LED’s hebben in de regel een langere levensduur maar zijn niet geschikt voor werkplekverlichting.
Met name de nuttige levensduur en halfwaardetijd zijn van belang bij het aanschaffen van een LED (of welke andere vorm van verlichting dan ook). LED verlichting die gebruikt wordt om werkplekken te verlichten zijn duur. U wilt niet na een paar maanden geconfronteerd worden met het wegvallen van de lichtopbrengst.

Bezoek onze webshop op www.online-ledshop.be

Contact

Lindenstraat 54 3980 Tessenderlo

0493 58 73 01

info@sun-lightenergy.be

BE0838.640.521

Contacteer ons